Ekstra domača marmelada iz pomaranč in ingverja

PiranArt Bakery
ES027
Dodaj v košarico
  • Opis
  • Več

Čudovito poslovno ali osebno darilo, narejeno z ljubeznijo.

Pomaranča slovi kot zakladnica vitamina C, toda njena prava zdravilna vrednost se skriva v obilici fitosnovi, saj jih vsebuje več kot 270! To je armada lovcev na proste radikale, ki jim preprečujejo, da bi v telesu povzročili škodo v obliki bolezni, poleg tega pa upočasnjujejo staranje. Fitosnovi krepijo delovanje pljuč in jeter ter skrbijo za razstrupljanje telesa. Delujejo protivnetno, protialergično in protivirusno ter ščitijo pred srčno-žilnimi boleznimi in nekaterimi vrstami raka, zlasti pred rakom debelega črevesa.

Vitamin C pospešuje presnovne procese, krepi imunsko odpornost in vitalnost, sodeluje pri tvorbi kolagena in veznega tkiva v kosteh, krepi hrustanec in kožo, pomaga pri utrujenosti ter ščiti pred virusi prehlada in gripe. Pomaranča vsebuje tudi pektin. Ta v črevesju ustvarja sluznično oblogo, ki po zaužitem obroku veže želodčne kisline ter zmanjšuje vsrkavanje maščobe, holesterola in sladkorja, kar je nadvse koristno za sladkorne bolnike.

Ingver je avtohtona rastlina Indije in Kitajske, ime pa je prevzel iz sanskrtske besede, ki v prevodu pomeni ‘s telesom kot rogovi’. Ingver je že dolga leta pomembno zdravilo v kitajski medicini, o njem pa je pisal že Konfucij. Ingver ni nova rastlina, ampak je ena izmed najstarejših začimb, ki jih je človek spoznal in pričel uporabljati. Ste vedeli, da je zelo poznan kitajski filozof Konfucij naravnost oboževal ingver, saj je morala biti vsaka njegova jed pripravljena prav s tem. Ingver daje jedem oster, pekoč in aromatičen okus.