Nasveti za lepljenje kamnov

Nekaj koristnih napotkov pri lepljenju kamenčkov      

Uporaba kamnov Swarovski je z upoštevanjem spodnjih navodil enostavna in prijetna. Z njimi si lahko popestrimo obleke, majice, kopalke, jeans, pasove, očala, denarnice, torbice, čevlje...

Sami lahko naredite vrhunski nakit: prstane, uhane, zapestnice, ogrlice, broške, lasne sponke, kravatne igle, manšetne gumbe, gumbe, sponke za čevlje...

1 korak: Izberimo primerno barvo, velikost in efekt kamnov glede na material, na katerem jih bomo uporabili. Najbolje je, da prinesemo vzorec s seboj.

2 korak: Upoštevajmo, da je količina kamnov odvisna od njihove velikosti, gostote lepljenja, vzorca, ki ga bomo s kamni naredili in od efekta, ki ga želimo doseči. Včasih je manj več.

3 korak: Za lepljenje si pripravimo primerno podlago in vse pripomočke: lepilo, pinceto, papirnate brisačke, tekočino za čiščenje stekla... Pazimo, da z lepilom ne umažemo kamnov, podlage ali drugih predmetov.

4 korak: Lepilo (gel, ki ga lahko dobimo v Plesni trgovini Salsa) vedno nanašamo na podlago in ne na kamen! Količina lepila, ki ga nanesemo, mora biti ravno prava. Ker je lepilo v obliki gela, ne bo kapljalo. Tudi na občutljivih tkaninah se ne bo razlilo. Velja nepisano pravilo, da je nanešeno lepilo 1/2 velikosti kamna.

5 korak: Kamen položimo na nanešeno lepilo in ga rahlo pritisnemo na podlago. Pretirano pritiskanje ni potrebno in je nezaželjeno. V primeru, da ob pritisku izpod kamna iztisnemo večjo količino lepila, pomeni, da smo lepila dali preveč.

6 korak: Lepilo prime v nekaj sekundah, dokončno pa je suho po cca. 20 minutah. Takrat kamne očistimo s čistilom za steklo in mehko bombažno krpo. Kamni Swarovski bodo dobili visoki lesk.

 

V zadnjem času se veliko lepijo na mobilne telefone, uporabljajo pa jih lahko neposredno na koži (z lepilom za trepalnice) kot Tattoo. Kak nov način uporabe kamnov Swarovski pa prepuščamo vam. Veseli bomo vaših povratnih informacij.