Želite prodati plesne obleke ali dodatke?

Če želite prodati rabljene obleke, jih lahko prinesete ali pošljete na naš naslov. Obleke ne odkupujemo, jih pa prodajamo v vašem imenu. V prilogi je obrazec, ki ga morate izpolniti, ko prinesete oblačila v prodajo ali, ko jih pošljete po pošti. Obleke morajo biti čiste, nepoškodovane in brez manjkajočih kamenčkov. Tako bodo dosegle tudi najvišje prodajne cene in bodo za kupce zanimive. Če je obleka potrebna popravila ali lepljenja kamnov, nas kontaktirajte in skupaj bomo našli rešitev.

Katere vrste plesnih oblačil lahko prodajate preko Kupi - Prodaj Plesnega salona Salsa:

 1. ženske latinsko-ameriške in standardne obleke
 2. moške latinsko-ameriške hlače in moške latinsko-ameriške srajce
 3. moške frake in telovnike za standardne plese in dodatke (frak srajce, metuljčke, naramnice, gumbe za frak, pasove za frak, robčke...)
 4. pionirske obleke za deklice
 5. pionirske hlače in srajce za dečke (in dodatke: kravate, metuljčke, pasovi, telovniki)
 6. posebno bogate večerne obleke
 7. kostume za jazz, show, step, modern...
 8. obleke za flamenko in orientalske plese
 9. druge zanimive kreacije (po dogovoru)

Pridržujemo si ekskluzivno pravico, da določene obleke ne vzamemo v prodajo, bodisi, da je obleka preveč ponošena, preveč iz mode, ali pa imamo podobnih oblek že dovolj v prodaji. Predlagamo, da se pred pošiljanjem ali prihodom v Plesni salon Salsa pozanimate ali bo vaše oblačilo dovolj zanimivo za prodajo tako, da nas pokličete na 059 039 049 ali 068 63 26 27 ali nam pišete na e-pošto info@salsa.si. Prevzemnico, ki jo morate izpolniti, ko obleko prinesete ali pošljete najdete tu: PREVZEMNICA:

Cena plesnih oblačil in dodatkov

Cena obleke je odvisna od materialov, izdelave, dodatkov (kamenčki, bleščice, ročno barvanje, čipke...).  Okvirno ceno postavite vi. Pomembno je, da poveste koliko ste plačali za obleko, ko ste jo dobili (bodisi novo ali rabljeno). Z našimi izkušnjami vam pomagamo, da skupaj oblikujemo priporočeno prodajno ceno, ki bo sprejemljiva tako za kupca, kot za vas.

Vračilo izdelkov in plačilu lastniku

Evropska direktiva daje potrošniku pravico, da blago vrne brez navedbe razloga. Pri tem se mu povrne kupnina brez poštnine. Je pa nekaj pogojev: blago mora biti v enakem stanju, kakor tedaj, ko ga je potrošnik prejel. Ne sme biti nošeno. Za vse poškodbe lahko prodajalec odšteje odškodnino, ali pa vračilo v celoti zavrne. Zato bo Plesni salon Salsa izplačal lastniku oblačil v pogodbi dogovorjen znesek po preteku 14 dni, ko je bil izdelek vročen kupcu. Za manipulativne zadeve si Plesni salon Salsa pridržuje nadaljnih 14 dni za dokončno izplonitev plačila lastniku oblačil.

Stroški prodaje in promocije

S podpisom pogodbe soglašate, da so stroški prodaje in promocije oblačila fiksni in znašajo 3 € (tri eure) na mesec za vsak kos oblačila. Strošek 3 € se zaračuna tudi za komplet moške hlače/srajca ali deške hlače/srajca. Za manjše dodatke: metuljček, pas za frak, kravata, telovnik je cena 0.5 € (pol eura) na mesec. Plačilo teh manipulativnih stroškov se izvede minimalno za 3 mesece vnaprej.

Stroški se obračunajo, ker bo Plesni salon Salsa:

 1. fotografiral oblačilo ali dodatek
 2. naredil prevzemnico izdelka in pogodbo o komisijski prodaji
 3. uvrstil izdelek na spletno stran salsa.si
 4. razstavil in prodajal izdelek v Plesnem salonu Salsa na Jurčkovi 70 v Ljubljani
 5. promoviral izdelek na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram...)
 6. promoviral prodajo rabljenih plesnih oblačil preko Salsinih E-novic, ki jih prejema preko 2000 članov Kluba Kupcev Salsa
 7. občasno promiral prodajo na plesnih turnirjih, plesnih večerih, plesnih prireditvah, gala plesih in plesnih vikendih
 8. poskrbel za promocijo tudi v tujino (plesne šole v okrožju: Hrvaška, Italija, Avstrija, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora in Severna Makedonija...)
 9. na druge inovativne načine promoviral prodajo plesnih rabljenih oblačil

Obveznosti lastnika oblačila so:

 1. predati oblačilo v najboljšem možnem stanju; očiščeno, brez poškodb, polepljeno s kamni
 2. plačati vnaprej 3 mesečne stroške za stroške prodaje in promocije oblačila v višini 3 € mesečno za kos oblačila ali 0,5 € mesečno za 1 kos plesnega modnega dodatka
 3. da ne bo prodajal oblačila mimo Plesnega salona Salsa. Strinja se, da če vzame oblačilo iz prodaje pred iztekom 3 mesecev, da ne dobi povrnjenih 3 mesečnih stroškov prodaje
 4. da bo podpisal pogodbo o Konsignaciji, kjer pooblašča Plesni salon Salsa, da prodaja oblačila zanj in v njegovem imenu
 5. da se strinja s pogoji, ki so napisani na tej strani in veljajo v medsebojnem razmerju med lastnikom oblačila in Plesnim salonom Salsa
 6. da daje Plesnemu salonu Salsa, da spusti ceno od določene prodajne cene za 10 %, če meni, da bo lahko tako hitro prodal oblačila
 7. da se strinja, če je oblačilo prodano in plačano s Kreditno kartico, da se odštejejo še dodatni stroški v višini 3%

Vračilo izdelkov, ki niso primerni za prodajo

Če se Plesni salon Salsa iz kateregakoli razloga odloči, da določenega izdelka ne bo prodajal za lastnika in v njegovem imenu, lahko izdelek lastniku vrne po pošti ali ga lastnik prevzame osebno v Plesnem salonu Salsa. Stroške poštnine nosi lastnik izdelka in nikakor ne Plesni salon Salsa. Če se lastnik izdelka odloči, da ne želi, da se mu izdelek vrne, ga bo Plesni salon Salsa poklonil dobrodelnim organizacijam (Karitas, Rdeči križ Slovenije...) ali ga, če je v slabem stanju, zavrgel. Če se lastnik odloči, da bo plesna oblačila, ki ne bodo predmet prodaje, osebno prevzel, pa to ne stori v 30 dneh, pooblašča Plesni salon Salsa, da lahko izdelke pokloni dobrodelnim organizacijam.

 Ponovna prodaja po 3 mesecih

Če se določeno plesno oblačilo ne proda v treh mesecih, se lahko lastnik odloči, da nadaljuje s prodajo pod istimi pogoji ali pa zniža ceno oblačilu. V tem primeru ponovno plača 3 mesečne stroške v enaki višini 3 € na mesec za kos plesnega oblačila in 0.5 € na mesec za kos modnega dodatka. Vsi ostali pogoji ostanejo enaki.
Če se lastnik odloči, da po 3 mesecih ne bo več prodajal oblačila, ga mora dvigniti najkasneje v roku 30 dni, sicer ga lahko Plesni salon salsa pokloni dobrodelni organizaciji.

Provizija za prodajo

Lastnik oblačila se strinja, da Plesnemu salonu Salsa pripada provizija v višini 15 %  prodajne cene izdelka. Provizija se obračuna, ko je izdelek prodan in se odšteje od zneska kupnine izdelka. Od provizije se odštejejo že plačani stroški za prodajo in promocijo izdelka. Če so ti stroški večji od provizije, se šteje, da je provizija že plačana in pripada lastniku celoten znesek kupnine.

PRIMER PRODAJE PLESNE OBLEKE IN STROŠKOV TER PROVIZIJE

Prinesli ste latinsko-ameriško plesno obleko in skupaj smo ocenili, da je vredna 450 €. Obleka je očiščena in polepljena s kamni in je brez poškodb. Obleko pofotografiramo, izpolnimo prevzemnico in podpisemo konsignacijsko pogodbo. Lastnik poravna 3 mesečne stroške prodaje in promocije v višini 9 €. Obleko uvrstimo v spletno prodajo, razstavimo jo v Plesnem salonu Salsa in v nadaljevanju izvedemo še druge promocijske aktivnosti. Po 2 mesecih je obleka prodana po spletu. Po 14 dneh (ko poteče rok za vračilo) začnemo s postopkom izplačila lastniku (kar traja največ 14 dni). Provizija za prodajo (15%) znaša 67.50 €. V od provizije se odštejejo stroški, ki jih je lastnik že plačal ob predaji obleke (9€). Lastniku nakažemo: 450 € - 58.50 € = 391.50 €.