Alenka Tršan - Zemlja pleše

  • Opis

plesna šola

ZEMLJA PLEŠE

Alenkina plesna šola


Ples je moja strast in na nek način vstop v nek popolnoma drug svet, kjer se lahko popolnoma sprostim in pozabim na vsakodnevne skrbi...srečna sem, ko vidim nasmejane, sproščene plesalce, ki napredujejo iz vaje v vajo in se tega veselijo z mano.

...to je moja nagrada!

Nekoč me je ena izmed plesalk po končanem tečaju vprašala, če sem vedno tako nasmejana... moj odgovor je bil: "Seveda, kako ne bi bila, saj uživam v tem kar delam.... plešem skozi življenje. Kaj bi si človek lahko želel lepšega."

...kot izkušena plesalka s številnimi plesnimi dosežki (kar nekaj stopničk na SP v formacijah), vajena snemanj plesnih točk za TV oddaje, sem se s poučevanjem plesa srečala že 1994 , ko sem bila povabljena v ekipo plesne šole Urška.

Poučevala sem vse: maturante, valetante, v vrtcih, jazz balet, hip hop, show dance, odrasle od začetnih pa vse do naprednih skupin...

Leta 1998 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in moje diplomsko delo Poučevanje plesa je bilo na povabilo dr. Mete Zagorc predstavljeno na izobraževalnem seminarju za plesne učitelje iz celotne Slovenije.​ Seveda imam tudi licenco plesnega učitelja, ki jo podeljuje Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije.

Obožujem izzive...največji užitek mi je oblikovati koreografije, v katerih lahko združim različne plesne zvrsti, in s katerimi lahko iz plesalcev izvabim največ (pa naj bo to začetnik ali pa že izkušen plesalec).

Več na naslednji povezavi.